A halikrát letisztázzuk. Eltávolítjuk az ikrazsákot és az egyéb hártyákat. Hozzáadjuk a tojásokat, az apróra vágott újhagyma zöldjét vagy snidlinget, zeller zöldjét.
Sózzuk, de csak picit, mert a szalonna sótartalmát is figyelembe kell venni. Felverjük villával alaposan.
Most már nekiállhatunk az alapozásnak. Feltesszük az apróra vágott szalonnát, esetleg sonkát, kolbászt. Amikor kiereszti a zsírját, beletesszük a vöröshagymát és az újhagyma fehérebb részét, majd mehet is bele a lecsó.
Időnként kevergetve addig pároljuk, míg a leve nagyjából el nem fogy, ekkor beletesszük a fokhagymát és ízlés szerint borsozzuk.
1-2 perc múlva beleöntjük a halikra-tojás keveréket, majd szépen megsütjük. Amennyi idő alatt elkészül a tojás, addigra az ikra is tökéletes lesz.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.