Elkészítés: A mézet lassú tűzön a margarinnak és a cukorral összeolvasztom. Amíg hűl, összekeverem egy tálban a száraz hozzávalókat. A mézeskalács fűszerporból fél tasakot ajánlok, mert különben nagyon tömény lehet. Amikor már csak langyos a mézes keverék, hozzáöntöm a fűszeres liszthez, és hozzáadom a tojást is.
Alaposan összedolgozom, majd 1-2 órát hűvös, nem hideg helyen pihentetem.
Szaggatáskor a tésztával kis adagokban dolgozzunk, kb. egy maréknyit nyújtsunk ki 4 mm vastagra.
Sütéshez melegítsük elő a sütőt, a formákat sütőpapírral lefedett tepsin süssük legalább 1 cm távolságra egymástól közepes tűzön 8-10 percig. Akkor jó, amikor a széle kezd színt kapni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.