Előkészítés: A csirkecombokat megtisztítjuk, megmossuk, leszárítjuk, és a felsőcombból a csontot eltávolítjuk. A zöldségeket megtisztítjuk és megmossuk. A paprikát forró sütőben, vagy láng fölött barnára sütjük. Betakarjuk 4-5 percre, majd leszedjük a héját. A paradicsomok héját is eltávolítjuk, kettévágjuk, kikaparjuk a magjait is, és a húsát csíkokra vágjuk. A fokhagymát áttörjük, a hagymát felkarikázzuk. A sonkát csíkokra vágjuk.
Elkészítés: Felforrósítunk 2 evőkanál olajat, megfuttatjuk benne a sonkát, rátesszük a fokhagyma felét, és a spenótleveleket. Addig pároljuk, amíg a spenót összeesik. Ekkor beletesszük a sült paprika felét, sózzuk, borsozzuk. Ezt a tölteléket töltjük a csirkecomb felső részébe, a csont helyére. A húst összetűzzük, és lisztbe forgatjuk. A maradék olajat felforrósítjuk, és körbesütjük benne a húst. Amikor szép piros, rátesszük a hagymát, kicsit megfuttatjuk. Amikor megfonnyadt, rádobjuk a babérlevelet, sót, borsot, a maradék sültpaprikacsíkokat, a paradicsomot, a maradék fokhagymát. Ráöntjük a bort, pici vizet, és letakarva 15-20 percig pároljuk. A végén rászórjuk a korianderzöldet és az olajbogyókat. Összeforraljuk, és tálaljuk.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva
1 adag: 754 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.