Előkészítés: A csirkecombokat megtisztítjuk, megmossuk, leszárítjuk, és a felsőcombból a csontot eltávolítjuk. A zöldségeket megtisztítjuk és megmossuk. A paprikát forró sütőben, vagy láng fölött barnára sütjük. Betakarjuk 4-5 percre, majd leszedjük a héját. A paradicsomok héját is eltávolítjuk, kettévágjuk, kikaparjuk a magjait is, és a húsát csíkokra vágjuk. A fokhagymát áttörjük, a hagymát felkarikázzuk. A sonkát csíkokra vágjuk.
Elkészítés: Felforrósítunk 2 evőkanál olajat, megfuttatjuk benne a sonkát, rátesszük a fokhagyma felét, és a spenótleveleket. Addig pároljuk, amíg a spenót összeesik. Ekkor beletesszük a sült paprika felét, sózzuk, borsozzuk. Ezt a tölteléket töltjük a csirkecomb felső részébe, a csont helyére. A húst összetűzzük, és lisztbe forgatjuk. A maradék olajat felforrósítjuk, és körbesütjük benne a húst. Amikor szép piros, rátesszük a hagymát, kicsit megfuttatjuk. Amikor megfonnyadt, rádobjuk a babérlevelet, sót, borsot, a maradék sültpaprikacsíkokat, a paradicsomot, a maradék fokhagymát. Ráöntjük a bort, pici vizet, és letakarva 15-20 percig pároljuk. A végén rászórjuk a korianderzöldet és az olajbogyókat. Összeforraljuk, és tálaljuk.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva
1 adag: 754 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.