Előkészítés: A cukkiniket megmossuk, levágjuk a végeit, szárazra töröljük, és hosszában vékonyan felszeleteljük. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A paprikákat megmossuk, kicsumázzuk, és kockára vágjuk.
Elkészítés:
1. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, a cukkiniszeleteket, adagonként mindkét oldalukról megsütjük, kivesszük, és hűlni hagyjuk.
2. A hagymát, a fokhagymát, a paprikát a visszamaradt olajban kevergetve kb. 4 percig sütjük. Megsózzuk, borsozzuk, megszórjuk a kakukkfűvel és rozmaringgal, jól összekeverjük, kihűtjük.
3. A sütőt 180 C-fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A cukkiniszeleteket hármasával, egymást kissé fedve, egymás mellé fektetjük. Ráteszünk egy szelet sonkát, megrakjuk a zöldségkockákkal, és óvatosan feltekerjük, összetűzzük fogvájóval, és szép sorban a tepsibe tesszük. A sütőben (vagy grillezőben) kb. 15 percig sütjük.
4. A paradicsomot megmossuk, felkarikázzuk. A megsült cukkinitekercseket megszórjuk parmezánnal, és a tetejére rakjuk a paradicsomot. Francia kenyérrel kínáljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 50 perc múlva
1 adag kenyér nélkül: 170 kcal
2017.05.28.
2017.05.28.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.