Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Kozáksapka recept
Kozáksapka
A tökéletes flódni recept
A tökéletes flódni
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Töltött dagadó körtés zöldsalátával recept
recept
Mester

Töltött dagadó körtés zöldsalátával

0 perc
0 adag
Megfizethető
5
2012. 05. 08.

Elkészítés

Elkészítés: A pataki tálat vízbe, a zsemléket pedig a tejbe áztatom.
A dagadót éles késsel felszúrom, ha netán kilyukad, vékony cérnával összevarrom. A csirkemájat nagyobb darabokra vágom.

1 fej vöröshagymát felaprítok, 1 evőkanál kacsazsíron megpirítom, hozzáadom a csirkemájat, sózom, borsozom, mikor minden oldala kifehéredett, ráteszem a pirospaprikát, és vele együtt pirítom pár percig, majd félreteszem.

Az újhagymát felkarikázom, a maradék kanál zsíron megpirítom az apróra vágott gombával, megsózom, és a kakukkfű leveleit is hozzáadom, majd ezt is félreteszem kicsit hűlni.

A zsemléket jól átdolgozom a tejben, majd kinyomkodom és egy nagyobb tálba teszem, hozzáadom a tojásokat, a borsikafüvet, az apróra vágott petrezselymet, jól összedolgozom, majd hozzáadom a pirított gombát és a májat. Kézzel összekeverem, de már óvatosabban, hogy ne törjön össze a máj. Megkóstolom, és ha szükséges, után ízesítem.

Beletöltöm a masszát a dagadóba, majd a nyílást hústűvel összezárom, belehelyezem a Pataki tálba. Kevés olvasztott zsírba belereszelem a fokhagymát, beleteszem a majorannát, sót, borsot, jól elkeverem, majd ezzel a fűszeres zsírral dörzsölöm be a dagadót. A beirdalt füstölt szalonnaszeletekkel beborítom a tetejét, öntök alá egy pici vizet, majd hideg sütőbe teszem, és 190 fokon sütöm kb. 60-80 percig. A sütési idő utolsó harmadában leveszem a sütőtál tetejét, meglocsolom a kisült pecsenyelével, és fedő nélkül pirosra sütöm. Miután megsült, kicsit pihentetem.

A salátát megmosom, papírtörlőn leszárítom. A hagymákat megtisztítom, vékonyan felszeletelem. A körtét negyedelem, eltávolítom a magházukat, majd vékony gerezdekre vágom. Egy nagyobb tálban összekeverem a hozzávalókat, sózom, borsozom, majd meglocsolom olívaolajjal és összeforgatom.

A töltött dagadót szeletelve tálalom a körtés salátával.

Megjegyzés
- Ha natúr Pataki (római) tálban készítjük, ne felejtsük el a tálat beáztatni használat előtt fél, de inkább egy órára, és hideg, vagy langyos sütőben kezdjük a sütést. - Vásárláskor kérjük meg a hentest, hogy szúrja fel nekünk a dagadót. Így sokkal könnyebb dolgunk lesz vele. - A töltött dagadót sokféle töltelékkel, különböző ízesítéssel, fűszerekkel készíthetjük, ez csak a fantáziánkra, és persze az ízlésünkre van bízva. Fogyaszthatjuk melegem, és hidegen is. - A töltött húst hidegen lehet a legszebben szeletelni. Melegen a töltelék hajlamos szétesni. - Köretként szintén sokféle variációt kipróbálhatunk. - A zsemlét tej helyett vízbe is áztathatjuk. - Ha a húst megvarrtuk, ne felejtsük el tálalás előtt eltávolítani belőle a cérnát! Persze a hústűt se hagyjuk benne! - Ha nincs hústűnk, helyettesíthetjük hegyes fogpiszkálóval. Ez az étel nagyszerű vendégváró fogás. Sokoldalú, mert más és más töltelékkel készíthetjük. Kínálhatjuk hidegen és melegen is egyaránt, különböző körettel. Hidegtálakra is tökéletes, saláták mellé. Ha előző nap készítjük, másnap már csak tálalnunk kell, így időt is megtakaríthatunk a vendégvárás napján. Másnapra az ízek összeérnek. Ha Pataki tálban készítjük, nem kell sokat foglalkoznunk vele, a húst csak megtöltjük és a tálban ízletes, szaftos, omlós hús készül, minimális zsiradék, illetve víz hozzáadásával. A receptet és a fotót Veruss74 küldte. Köszönjük!

Recept értékelése

5 / 5

1 értékelés

Ajánljuk még

Narancsos tojáslikőr
Recept
Egyszerű

Narancsos tojáslikőr

20 perc
|
10 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Pihe-puha kakaós csiga
Recept
Rafinált

Pihe-puha kakaós csiga

120 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Lassan sült mézes-mustáros pulykamell
Recept
Egyszerű

Lassan sült mézes-mustáros pulykamell

110 perc
|
4 adag
|
Költséges
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Cantuccini
Recept
Egyszerű

Cantuccini

80 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Pihe-puha mézeskalács szelet
Recept
Egyszerű

Pihe-puha mézeskalács szelet

60 perc
|
12 adag
|
Olcsó
Vass Lászlóné szerző profilképe

Vass Lászlóné

Klasszikus húsos lasagne (al forno)
Recept
Mester

Klasszikus húsos lasagne (al forno)

90 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Bögrés mikrós sütik málnával
Recept
Egyszerű

Bögrés mikrós sütik málnával

10 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Kálvinista mennyország
Recept
Mester

Kálvinista mennyország

120 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Friss receptek

Narancsos tojáslikőr recept
Recept
Egyszerű

Narancsos tojáslikőr

20 perc
|
10 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Pihe-puha kakaós csiga recept
Recept
Rafinált

Pihe-puha kakaós csiga

120 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Lassan sült mézes-mustáros pulykamell recept
Recept
Egyszerű

Lassan sült mézes-mustáros pulykamell

110 perc
|
4 adag
|
Költséges
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Cantuccini recept
Recept
Egyszerű

Cantuccini

80 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Pihe-puha mézeskalács szelet recept
Recept
Egyszerű

Pihe-puha mézeskalács szelet

60 perc
|
12 adag
|
Olcsó
Vass Lászlóné szerző profilképe

Vass Lászlóné

Klasszikus húsos lasagne (al forno) recept
Recept
Mester

Klasszikus húsos lasagne (al forno)

90 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Bögrés mikrós sütik málnával recept
Recept
Egyszerű

Bögrés mikrós sütik málnával

10 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Kálvinista mennyország recept
Recept
Mester

Kálvinista mennyország

120 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mexikói tejszínes csirkeragu recept
Recept
Egyszerű

Mexikói tejszínes csirkeragu

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Ekler fánk csokis tejszínhabbal recept
Recept
Egyszerű

Ekler fánk csokis tejszínhabbal

75 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.