Elkészítés: A pataki tálat vízbe, a zsemléket pedig a tejbe áztatom.
A dagadót éles késsel felszúrom, ha netán kilyukad, vékony cérnával összevarrom. A csirkemájat nagyobb darabokra vágom.
1 fej vöröshagymát felaprítok, 1 evőkanál kacsazsíron megpirítom, hozzáadom a csirkemájat, sózom, borsozom, mikor minden oldala kifehéredett, ráteszem a pirospaprikát, és vele együtt pirítom pár percig, majd félreteszem.
Az újhagymát felkarikázom, a maradék kanál zsíron megpirítom az apróra vágott gombával, megsózom, és a kakukkfű leveleit is hozzáadom, majd ezt is félreteszem kicsit hűlni.
A zsemléket jól átdolgozom a tejben, majd kinyomkodom és egy nagyobb tálba teszem, hozzáadom a tojásokat, a borsikafüvet, az apróra vágott petrezselymet, jól összedolgozom, majd hozzáadom a pirított gombát és a májat. Kézzel összekeverem, de már óvatosabban, hogy ne törjön össze a máj. Megkóstolom, és ha szükséges, után ízesítem.
Beletöltöm a masszát a dagadóba, majd a nyílást hústűvel összezárom, belehelyezem a Pataki tálba. Kevés olvasztott zsírba belereszelem a fokhagymát, beleteszem a majorannát, sót, borsot, jól elkeverem, majd ezzel a fűszeres zsírral dörzsölöm be a dagadót. A beirdalt füstölt szalonnaszeletekkel beborítom a tetejét, öntök alá egy pici vizet, majd hideg sütőbe teszem, és 190 fokon sütöm kb. 60-80 percig. A sütési idő utolsó harmadában leveszem a sütőtál tetejét, meglocsolom a kisült pecsenyelével, és fedő nélkül pirosra sütöm. Miután megsült, kicsit pihentetem.
A salátát megmosom, papírtörlőn leszárítom. A hagymákat megtisztítom, vékonyan felszeletelem. A körtét negyedelem, eltávolítom a magházukat, majd vékony gerezdekre vágom. Egy nagyobb tálban összekeverem a hozzávalókat, sózom, borsozom, majd meglocsolom olívaolajjal és összeforgatom.
A töltött dagadót szeletelve tálalom a körtés salátával.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.