Elkészítés: A kelt tésztához a tejet a cukorral és az élesztővel felfuttatjuk, majd belekeverjük a lisztes-olajos-sós keverékbe. Összedolgozzuk, hagyjuk kelni a tésztát, míg a duplája nem lesz.
Mikor megkelt, kétfelé osztjuk, és kb. 2 mm vastagságúra kinyújtjuk.
Megkenjük a tejföl felével, megsózzuk, rászórjuk az apróra vágott lilahagyma felét, a kockára vágott sonka felét, a lereszelt fokhagyma felét és reszelünk rá sajtot. A tömlős sajtból is nyomunk rá. Még egyszer megsózzuk. Feltekerjük, és háromszög alakú formákra vágjuk őket. (Ha valakinek nem megy, lehet csigaformában is.)
Kikent tepsibe tesszük, lekenjük tojássárgával, és megszórjuk mindet szezámmaggal.
A sütőt bekapcsoljuk, és 4-es fokozaton (kb. 180-220°C) aranybarnára sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.