A kacsát tisztítsuk meg, csontozzuk ki.
A kicsontozást a mellcsontjánál kezdjük, amit hosszában vágjuk fel.
Az utolsó csontokat hagyjuk meg úgy, hogy a kacsa megtartsa az alakját. A szárnyakat és a combokat is hagyjuk egészben.
A kicsontozott kacsát sózzuk és fűszerezzük be, majd tömjük ki a csirkemellszeletekkel.
A margarint keverjük ki a tojássárgájával, sózzuk meg, majd adjuk hozzá a kemény habbá vert tojásfehérjéket. A zsemléket vágjuk kockára és locsoljuk meg tejjel. Adjuk a kinyomkodott zsemléhez az apróra vágott kacsamájat és az olajos paprikát, majd az egészet keverjük össze a tojásos masszával. Ízlés szerint fűszerezzük be, majd keverjük bele a borsót.
Töltsük meg a kacsát a töltelékkel, majd hústűk vagy fogpiszkálók segítségével tűzzük össze, és tegyük egy mély tepsibe. 190°C-os sütőben kb. 80 perc alatt süssük ropogósra.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.