Elkészítés: Ezt az ételt emeletes párolóedényben szoktam elkészíteni, de leírom azt is, anélkül hogyan készíthető.
A zsemlét vízbe áztatom, kinyomkodom. A darált húst összekeverem a tojással, apróra vágott vöröshagymával és fokhagymával. Beleteszem a zsemlét. A masszát sózom, majorannával, őrölt borssal és pirospaprikával ízesítem. Jól összedolgozom.
A kelkáposztát leveleire szedem, a nagy eret kimetszem, de csak annyira, hogy ne lyukkadjon ki a levél. Mindegyik levélre teszek egy kupac húsmasszát, kis batyukat formázok belőle (minden oldalát maga alá hajtom). A csomagokat beleteszem a párolóedény lyukacsos edényébe. Megszórom köménymaggal és majorannával. Az alsó edénybe vízet teszek (kb. 1 liter), ételízesítőt szórók bele. Ráteszem a másik emeletet, lefedem. Felteszem a tűzre, amint forr, takarékra állítom, és lassú tűzön készre párolom (kb. 1 óra)
A csomagokat óvatosan, pl. grillcsipesszel kiszedegetem, és zsírozott tűzálló tálba vagy tepsibe helyezem. Meglocsolom tejföllel és megszóróm reszelt sajttal. Előmelegítet (kb. 180 fokos) sütőben rápiritom a sajtos-tejfölt. Kenyérrel tálalom.
Párolóedény hiányában:
A húst kevés olajon megpirítom, majd a többit ugyanúgy csinálom. A kelkáposzta leveleket egy percre lobogó forró vízbe teszem, megszárítom. A többi szintén ugyanúgy.
Jó étvágyat!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.