A tészta hozzávalóiból tésztát dagasztunk, akkor jó a tészta ha az üst faláról elválik. A rizstejet ezért csak apránként adjuk hozzá!
Pihentetés nélkül kinyújtjuk. Ujjnyi széles csíkokra vágjuk és szorosan feltekerjük a habroló formára.
Tojással megkenjük és beleforgatjuk az ízesítő anyagba. Tepsire állítjuk a formákat és 180C-on megsütjük. Sütési idő, kb 10 perc, de érdemes figyelni nehogy túl süljön!
Elkészítjük a pudingot, a csomagon lévő utasítás szerint. Langyosra hűtjük. Majd sima csöves habzsákba merjük, és a kürtős kalács üregeibe töltjük a krémet.
Elkészítjük, a gyertya "lángját" is: 2 ek cukrot óvatosan felolvasztunk és aranyszínűre karamellizáljuk. Majd egy olajjal kent tálcára készített hurkapálcikákra kanállal "lángot gyújtunk". Legyünk óvatosak, mert a karamell nagyon forró!
Ha megszilárdult (pár perc az egész) a pálcikákat a krémbe szúrjuk, és kész is vannak a gyertyák.
Megjegyzés
Régóta rágták a gyerekek a fülemet, a kürtős kalácsért. Nyáron valamiért elmaradt... Most bepótoltam, és próbáltam az ünnepre hangolódni. Gluténmentes!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.