Elkészítés: Fél kiló darált húst keverjünk el 4 evőkanál rizzsel, reszeljünk bele 1 fej vöröshagymát, üssünk rá 2 tojást, és ízesítsük sóval, borssal, pirospaprikával és zöldségkeverékkel. Jól keverjük össze. A töltelék ezzel kész.
Vágjuk le 6-8 db zöldpaprika végét, szedjük ki a magokat, és töltsük meg kb. 70 százalékosan a töltelékkel. A maradékból formázzunk kis gombócokat.
Tegyük a megtöltött paprikákat, a golyókat, pár zellerlevelet, a paprikák levágott gallérját egy nagy lábosba, és öntsünk rá forró vizet. Ízesítsük sóval, zöldségkeverékkel, és főzzük addig, míg a paprika héja megpuhul és a lakást elárasztja az isteni töltött paprika illata (kb. 30-40 perc).
Egy másik edénybe öntsük a passzírozott paradicsomot, hígítsuk a megfőtt paprikák zamatos, leszűrt levével, majd ízesítsük sóval és cukorral. Rántani is lehet, de egészséges alternatíva az 1 dl tejben elkevert 2 evőkanál étkezési keményítővel való sűrítés. Egyet rottyan, majd pottyannak bele óvatosan a megtöltött paprikák és gombócok átmelegedésre.
Főtt krumplival tálalhatjuk, de friss kenyérrel is isteni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.