Elkészítés: A töltött paprika receptje rém egyszerű, először elkészítjük a tölteléket: a hántolt árpát megmossuk, és pár órára vízbe áztatjuk, majd jól lecsorgatjuk. Összekeverjük a darált csirkehússal, a tojással, az apróra vágott zöldhagymával, 1 nagy csokor vágott zöldpetrezselyemmel, sóval, borssal.
A paprikák csumáját erőteljes mozdulattal benyomjuk a paprikába, majd kiemeljük onnan, a magokat kiszórjuk a belsejéből. Megtöltjük a húsmasszával, majd liszbe nyomkodjuk a húsos felüket. Ebből a mennyiségből 20 pici paprikát sikerült készítenem.
Egy szélesebb lábosban felteszünk főni 1,5 liter vizet, sózzuk, beledobjuk az összekötözött lestyánt, majd amikor a víz lobog, egyenként belesüllyesztjük a paprikákat. Körülbelül 40 perc főzésre lesz szükség, hogy a töltelék is, a paprika is megfőjön, akkor hozzáadjuk a paradicsomsűrítményt, a cukrot (hogy egyensúlyozzuk a savasságát), és még 5 percig főzzük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.