Elkészítés: Vastag aljú!!! edényben elkészítem olajjal és liszttel a zsemleszínű rántást. Meghintem pirospaprikával, felöntöm 1 liter hideg vízzel és a paradicsomszósszal. Sózom, cukrozom, a citrom héjával, kevés chilivel és a zeller zöldjével felforralom.
A darált húshoz hozzáadom a rizst, a finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát, sót, borsot, a tojást, az őrölt pirospaprikát, jól összedolgozom, és a kicsumázott zöldpaprikákba töltöm, majd a forrásban lévő szószba engedem a kimaradt húsmasszából készített húsgombócokkal együtt.
Lassan főzöm kb. 45 percig, ha szükséges, utánfűszerezek (néha alákevergetek óvatosan, hogy nehogy lekapjon). A főzés végén a zeller zöldjét és a citromhéjat kiveszem belőle.
A burgonyát hasábokra szeletelem, sós vízben megfőzöm, és a töltött paprika mellé tálalom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.