Elkészítés: A paprikák kalapját levágjunk, belülről kivágjuk a magvakat, majd megmossuk.
A sárgarépát, póréhagymát megmossuk és kis darabokra vágjuk.
A darált húst forró olajban rövid ideig átsütjük, ehhez hozzákeverjük a zöldségeket, néhány pillanatig együtt sütjük a keveréket, majd tálra tesszük, hogy kihűljön. A fokhagymát préssel szétnyomkodjuk, a keverékhez adjuk. A kakukkfű leveleit lecsipkedjük, megmossuk, felaprítjuk, és azt is beletesszük a keverékbe. Hozzáadjuk az egész tojást, szükség szerint sózzuk.
A keverékkel megtöltjük a paprikákat, rátesszük a kalapokat.
Megtisztítjuk a vöröshagymát, felaprítjuk, és forró olajban üvegesre pároljuk. Hozzáöntjük az erőlevest, felforraljuk, majd beleállítjuk a töltött paprikákat, ezután lefedett lábasban kb. 20 percig pároljuk. Ügyeljünk arra, hogy csak akkora lábast válasszunk, amibe a paprikákat szorosan egymás mellé tudjuk állítani, hogy párolás közben ne boruljanak el.
Vegyük ki a paprikákat a lábasból, tartsuk melegen. A tejszínben keverjünk el 1-2 kávéskanál lisztet, habarjuk el a párolólében, majd forraljuk fel az egészet. A mártást citromlével, sóval, borssal ízesítsük.
Öntsük a mártást tálba, állítsuk bele a paprikákat, esetleg díszítsük kakukkfűvel.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.