Elkészítés: A tojásokat keményre főzzük. A zsemléket beáztatjuk hideg vízbe. A szalonnát apró kockákra szeljük, lassan zsírjára pirítjuk és hozzáadjuk pároljuk a finomra vágott hagymát.
Közben a paradicsomok szárcsonkját kivágjuk, majd az aljából levágunk annyit, hogy ki tudjuk kaparni egy kanállal a belsejét. A paradicsom belsejét és karimáját félretesszük későbbi felhasználásra, pl. egy lecsóhoz.
A zsemléket alaposan kifacsarjuk, hozzáadjuk a lepirított szalonna-hagyma keveréket, az apró kockára vágott sajtot, a felaprított petrezselymet, fűszerezzük ízlés szerint, és kikeverjük 1 nyers tojással. Ekkor hozzáadjuk a kockára darabolt főtt tojásokat.
Egy muffinsütőre ráterítünk egy sütőpapírt (ez azért kell, hogy sütés után ne kelljen egy napig áztatni és sikálni a muffinsütőt). A kivájt paradicsomokat ráhelyezzük, és megtöltjük a töltelékkel. Egy kevés sajtot még lehet rátenni a tetejére, majd 180 fokon 30 perc alatt megsütjük.
Közben az átpréselt vagy lereszelt fokhagymát kissé megpirítjuk az olajban, megszórjuk a liszttel, felöntjük a tejjel, ízesítjük a keverékkel, sóval, fehérborssal, és kiforraljuk. A végén tejföllel dúsítjuk, és hozzátesszük a felaprított petrezselymet.
A megsült paradicsomot a mártással tálaljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.