Elkészítés: A tojásokat keményre főzzük. A zsemléket beáztatjuk hideg vízbe. A szalonnát apró kockákra szeljük, lassan zsírjára pirítjuk és hozzáadjuk pároljuk a finomra vágott hagymát.
Közben a paradicsomok szárcsonkját kivágjuk, majd az aljából levágunk annyit, hogy ki tudjuk kaparni egy kanállal a belsejét. A paradicsom belsejét és karimáját félretesszük későbbi felhasználásra, pl. egy lecsóhoz.
A zsemléket alaposan kifacsarjuk, hozzáadjuk a lepirított szalonna-hagyma keveréket, az apró kockára vágott sajtot, a felaprított petrezselymet, fűszerezzük ízlés szerint, és kikeverjük 1 nyers tojással. Ekkor hozzáadjuk a kockára darabolt főtt tojásokat.
Egy muffinsütőre ráterítünk egy sütőpapírt (ez azért kell, hogy sütés után ne kelljen egy napig áztatni és sikálni a muffinsütőt). A kivájt paradicsomokat ráhelyezzük, és megtöltjük a töltelékkel. Egy kevés sajtot még lehet rátenni a tetejére, majd 180 fokon 30 perc alatt megsütjük.
Közben az átpréselt vagy lereszelt fokhagymát kissé megpirítjuk az olajban, megszórjuk a liszttel, felöntjük a tejjel, ízesítjük a keverékkel, sóval, fehérborssal, és kiforraljuk. A végén tejföllel dúsítjuk, és hozzátesszük a felaprított petrezselymet.
A megsült paradicsomot a mártással tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.