Elkészítés: A sertésszűzek végeit levágjuk. A maradék hengereket keresztben félbevágjuk, majd a hosszanti oldal mentén 1 centi vastagra felvágjuk úgy, mintha piskótatekercset akarnánk kigöngyölni. Az így keletkezett téglalapokat sózzuk, borsozzuk.
A paprikákat és a sajtot fél centis hasábokra szeljük, a hússzeletek hosszabb oldalára fektetjük, feltekerjük. Egy-egy darab alufóliát megkenünk olívaolajjal, rátesszük a töltött húsokat, beletekerjük, a végeit is összefogjuk, mint a szaloncukrot.
Egy tepsibe ültetjük, ujjnyi vizet öntünk alájuk, 180 fokon fél órát sütjük. Kivesszük, langyosra hűtjük.
Leszedjük róluk a fóliát, megkenjük a tojásfehérjével, meghempergetjük a magkeverékben. Egy serpenyőben, kevés olívaolajon minden oldalukat megpirítjuk.
A lilahagymát nagyobb kockákra vágjuk. A hússütő serpenyőbe kevés olívaolajat öntünk, beletesszük a kétféle hagymát, ráöntjük a balzsamecetet. Addig kevergetjük nagy lángon, míg a nedvesség elfő, a hagyma kicsit megpuhul, de roppanós marad.
Az édesburgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, bő sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, sózzuk, borsozzuk, hozzáöntjük a tökmagolajat, pürésítjük.
Tálaláskor a húst ferdén óvatosan felvágjuk, tányérra tesszük. Csillagcsővel alakzatokat nyomunk a püréből, közéjük kanalazzuk a balzsamos hagymákat.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.