A fűszervaj 1/3-át félrerakjuk. A megtisztított gombákból kiszedjük a szárát, és félretesszük. A gombafejeket megsózzuk, és megtöltjük a fűszervajjal. Egy kisebb tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd ráfektetjük a gombafejeket, és 160-170 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük, majd kivesszük, és félretesszük.
A maradék félretett fűszervajban megpároljuk és megpirítjuk a felaprított vöröshagymát és a gombaszárat. Ekkor beletöltjük a gombafejekbe, és megszórjuk reszelt sajttal. Visszatoljuk a forró sütőbe, és 170 fokon 10-15 percig sütjük (ameddig a sajt szépen megpirul a tetején).
Megjegyzés
A fűszervajat előre el lehet készíteni vaj, kakukkfű, fehérbors, egy kevés petrezselyemzöld és friss fokhagyma hozzáadásával.
Köretként szójaszószos rizottóval is tálalhatjuk. Elkészítése egyszerű. Egy kanál olívaolajra tegyünk fel 10-15 dkg riszt, majd öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi, illetve egy centi vízréteg legyen a rizs fölött. Sót egyenlőre ne adjunk hozzá. Majd pároljuk, és amikor forrni kezd, húzzuk le a tűzről, és fedő alatt tartsuk addig, amíg az összes vizet fel nem issza. Ekkor öntsünk hozzá még egy kevés vizet és szójaszószt, és 10 dkg zöldborsót . Forraljuk fel egy kicsit. A zsenge zöldborsónak 1-2 perc is elég, és ezután ismét fedjük le 4-5 percre, lehúzva a tűzről. Utólag egy kevés ételízesítővel és borssal ízesítjük. Vigyázzunk, mert a szójaszósz is sós! Egy tálra a rizottót ráhalmozzuk, és a finom fűszervajas gomba tepsijéből visszamaradt szafttal meglocsoljuk, torta formájúra lelapogatjuk, és feltesszük rá a töltött gombákat, majd díszítjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.