Előkészítés:
A leveles tésztát hagyjuk kiengedni. A burgonyát megmossuk, héjában kb. 20 perc alatt puhára főzzük. A savanyú káposztát lecsepegtetjük (ha túl savanyú, átmossuk), apróra vágjuk.
Elkészítés:
A vajat felforrósítjuk, megpároljuk benne a savanyú káposztát. A köménnyel, pirospaprikával, a cukorral és borssal ízesítjük. Hozzáöntünk 1,5 dl vizet, felforraljuk, és beledobjuk a leveskockát. Lefedjük, és 20 percig főzzük. Hagyjuk kihűlni. A burgonyát meghámozzuk, áttörjük, elkeverjük a tejföllel és egy tojással. A petrezselymet leöblítjük, felaprítjuk. A burgonyával együtt a savanyú káposztához keverjük. A sütőt 200 foka (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A tésztát kinyújtjuk, és 16 db 12 x 12 cm nagyságú négyzetre vágjuk. Minden darabra 1-1 evőkanálnyi tölteléket teszünk. A maradék tojást elkeverjük, és megkenjük vele a tésztaszéleket. A tésztát háromszög alakban kettéhajtjuk, a széleket összenyomkodjuk, és a tetejét is megkenjük tojással. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, és a sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük. Közben elkészítjük a paprikaszószt: A paprikákat megtisztítjuk, megmossuk, húsukat apró darabokra vágjuk. A vajat felforrósítjuk, és megpároljuk benne a paprikát. Félreteszünk 4 evőkanálnyi paprikát. A többihez 3,5 dl vizet öntünk, felforraljuk, beledobjuk a leveskockát. Belekeverjük a sűrített paradicsomot, egy csipet cukorral és sóval ízesítjük. Öt percig forraljuk, és összeturmixoljuk. Belekeverjük a félretett paprikakockákat, és a töltött táskákhoz kínáljuk a szószt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.