Fél kg átszitált lisztet eldolgozunk 8 dkg zsírral vagy margarínnal, 1
tojás sárgájával, 3 dkg tejben felfuttatott élesztővel, 25 dkg darált
töpörtővel /ebbe célszerű belekeverni a sót és borsot is/ és egy pohár
tejföllel. Én a töpörtős pogácsa tésztájába szoktam tenni egy kis rumot is. Rétestészta lágyságúra gyúrjuk össze, fél órát pihentetjük. Ekkor kinyújtjuk, megkenjük egy kis olvasztott zsírral, összehajtogatjuk,
ismét pihentetjük. Ezt háromszor megismételjük. Végül a kívánt vastagságra nyújtjuk, kiszaggatjuk, tojással megkenjük és
kisütjük.
A töpörtős pogácsa tésztájából egy másik finomságot is szoktam csinálni, mely mindig nagy sikert arat:
Amikor a tésztát kinyújtom kb. 1/2 cm vastagra, kockákra vágom és minden kockára teszek egy kis valódi /tehát cukormentesen főzött!/ szilvalekvárt, majd hájastészta módjára összehajtogatom, a tepsiben kicsit még pihentetem, megkenem tojással, és így sütöm ki.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.