Elkészítés: Kenyérsütőgéppel készítem: minden hozzávalót beleteszek a gépbe, természetesen a folyadékokat meglangyosítva alulra, és a töpörtyűt még nem rakom bele. 1,5 órás keverő, kelesztő programra állítom.
Ezalatt a töpörtyű felét ledarálom, másik felét kisebb kockákra vágom (apukám így szerette, ezek voltak neki az *öregjék*).
Ha elkészült a tészta, lisztezett deszkára borítom, kézzel kilapogatom, rákenem a töpörtyűt és összegyúrom. Ha nem gyúrom, hanem hajtogatom, akkor lesz réteges a pogi, de én inkább összegyúrom. Majd kinyújtom kb. 2 cm magasra, késsel berácsozom, majd közepes szaggatóval kiszaggatom.
A sütőt 220 fokra előmelegítem. A pogácsákat sütőlapra rakom, tetejét tojással megkenem, és forró sütőben legfeljebb 16 percig sütöm.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.