Elkészítés: A húst felszeletelem 1 cm vastag szeletekre, besózom, borsozom, mustározom, és csíkokra vágott szalonnával egymásra rakva beteszem a hűtőbe 1 napra.
A kuktába öntöm az olajat, felforrósítom, és a hússzeletek mindkét oldalát (a hozzáragadt szalonnákkal együtt, a lemaradt szalonnadarabokat is utána küldve) hirtelen átsütöm. Két részben belefér, ami átsült, ideiglenesen kiteszem egy tányérra. Ha mind átsült, visszateszem a kuktába, közészórom a karikákra vágott hagymát, és felengedem annyi vízzel, hogy majdnem ellepje. Ha túl sok vizet teszek rá, akkor híg lesz a leve, de 2 deci víz mindenképpen kell a kuktába a gőztermeléshez. Lefedem a kuktát, és figyelem, mikor kezd sípolni. Ha sípol, kis lángra veszem a gázt alatta, és innen kb. fél óra múlva megpuhul a hús. Ha a kukta szelepe nem működik, ilyenkor nem sípol, hanem folyamatosan engedi a gőzt, és akkor úgy működik, mint bármilyen letakart lábos! Akkor időnként fel kell tölteni vízzel, mert az gyorsan elpárolog és a hús odaég.
Ha letelt a fél óra, elzárom a tüzet, a kukta csatját kinyitom, és megvárom, amíg a fedőt elengedi a gőz, és a fedő beleesik. Akkor kiveszem a húsokat, és a levébe kerül a tejföllel kikevert liszt, a citromlé és a torma, simára kikeverem, végül visszarakom a húsokat is. Kb. 5 perc együtt párolás után kész.
Jó étvágyat!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.