Zsemlegombóc
Finomfőzelék
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Kijevi csirkemell rizibizivel
Káposztás tészta egyszerűen
Mézes-mustáros csirkemell
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Krémes spenótfőzelék
Dubarry-csirkemell
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Csupacsokis brownie
Kínai szezámmagos csirke
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Hagymás rostélyos
Tojásos nokedli fejes salátával
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Mákos guba
Babgulyás
Klasszikus kuglóf
Körömpörkölt csülökkel
Török pizza  recept
recept
Mester

Török pizza

90 perc
0 adag
Átlagos
5
2008. 08. 08.
Hozzávalók
45dkg liszt
1tasak élesztő (szárított )
1teáskanál cukor
3dl víz (langyos)
1evőkanál olaj
1csapott evőkanál
2evőkanál joghurt (natúr )
kevés olaj
1fej lilahagyma ( felaprítva)
2gerezd fokhagyma (felaprítva)
2evőkanál olaj

Elkészítés

Elkészítés: A vizet elkeverjük az élesztővel, a cukorral és az olajjal, hagyjuk kicsit felfutni. Utána egy nagy tálba öntjük, belekeverjük a joghurtot és a sót, majd fokozatosan adagolva az átszitált lisztet ruganyos tésztává dagasztjuk. Egy órán át pihentetjük, ezalatt szépen feljön és hólyagos lesz. Lisztezett gyúródeszkára borítjuk, kinyomkodjuk belőle a levegőt, és 4 egyenlő részre osztjuk. Mindegyik részt vékony ovális alakú lappá nyújtjuk. Letakarva hagyjuk pihenni.

Közben elkészítjük a rávalót. Egy serpenyőben kevés olajon fehéredésig pirítjuk a darált húst, majd sózzuk, borsozzuk. Levesszük a lángról, hozzáadjuk a kakukkfüvet, a hagymákat, a sűrített paradicsomot, a 2 evőkanál olajat, és jól elkeverjük. Ezzel megkenjük a pizzák tetejét, de a szélükön kihagyunk kb. 1 centit, amit aztán visszahajtunk, így keskeny peremes csónakokat kapunk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben 225 fokon 20 percig sütjük.

Megjegyzés
Tálalás előtt locsoljuk meg a tetejét joghurttal vagy tejföllel, szórjuk meg lilahagymával és köménnyel. A receptet Saci küldte. Köszönjük!

Recept értékelése

5 / 5

1 értékelés

Ajánljuk még

Házi vaníliasodó
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Friss receptek

Házi vaníliasodó recept
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya recept
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa recept
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj recept
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes recept
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Házi majonéz recept
Recept
Egyszerű

Házi majonéz

5 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.12.

Reszelt túrós sütemény recept
Recept
Egyszerű

Reszelt túrós sütemény

95 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.09.

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.