Elkészítés: A töltelék: 4 hagymát összevágni, olívaolajon megpárolni, majd rádobni a következőket egymás után: menta, rizs, paradicsomok meghámozva, összetörve, 1 citrom leve kifacsarva és felengedve vízzel, hogy 2 dl legyen, gránátalmaszósz, két csipet só, összevágott kapor, petrezselyem. 10 perc lassú főzés után le lehet zárni, és lefedve állni hagyni 40 percet - 1 órát. Mielőtt otthagynánk, kóstoljuk meg, hogy elég sós-e.
Szőlőlevelek: Magyarországon már sok helyen kapható tölteni való szőlőlevél. A leveleket vegyük ki a léből, és tegyük forró vízbe, hogy felpuhuljanak. Vegyünk elő egy tűzálló tálat, és béleljük ki a szakadt vagy túl kicsi levelekkel.
Tekerés: Ha kész a töltelék, jöhet a bonyolultabb rész. Tegyünk egy levelet egy tálcára úgy, hogy a csúcsa legyen felfelé. Tépjük ki a csumáját, tegyünk egy kiskanalnyi tölteléket (ne többet, mert szétesik!!!) az aljához, hajtsuk be az oldalát, és szorosan tekerjük fel úgy, hogy a széleket mindig behajtjuk a henger előtt. Kb. 3-5 cm széles hengereket kell csinálni. A török nagymamák szerint olyan vékony kell legyen, mint a készítő kisujja, de az 1 hüvelyknyi vastag is nagyon finom. :-)
Az elkészült tekercseket tegyük szorosan egymás mellé a tálba, majd a tetejükre a következő sort. Ha végeztünk, fedjük be az egészet egy sor levéllel, és öntsük le 1 pohár vízzel. (A maradék rizst együk meg, nagyon finom. :-)
Lassú tűzön főzzük 30 percig. Legyünk büszkék magunkra, KÉSZ!!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.