A törökmézhez a mézet és a cukrot egy serpenyőbe tesszük, majd keverés nélkül hevíteni kezdjük.
Amikor olvadni kezd a cukor, körbeforgatjuk a serpenyőt, hogy mindenhol egyenletesen kezdjen pirulni. Nem szabad megvárni, hogy teljesen karamell színű legyen!
Levesszük a tűzről, gyorsan megszórjuk a szódabikarbónával, és rögtön össze is keverjük. Ne ijedjünk meg, a szódabikarbónától az egész kicsit felhabzik, ilyenkor rögtön ki is kell önteni a serpenyőből egy olajjal kikent tepsire.
Kb. 1 óra alatt teljesen törhetővé szilárdul és fogyaszthatjuk.
Megjegyzés
Lyukacsos, nyúlós, sárga édességféle, ami a gyermekkorunkat juttatja eszünkbe! A régi szép időket, a vásárok, búcsúk hangulatát, amikor nyálcsorgatva álltunk a cukorkás stand előtt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.