A paradicsomok tetejét nyessük le, a belsejüket vájjuk ki. Utóbbit szitán csepegtessük le és szeleteljük fel. A paradicsombelsőt és a levet is tegyük félre. A paprikákat hosszában vágjuk ketté, és az ereiket szedjük ki. A kerek alsó részből egy picit nyessünk le, de csak annyit, hogy ne lyukadjanak ki, de azért a fél paprikák megálljanak a tányéron. Egy nagy fazékban tegyünk oda sós vizet, majd ha már lobogva forr, 10-12 perc alatt főzzük meg benne a megmosott rizst. Egy serpenyőben pirítsuk mindaddig a hagymát, a fokhagymát és az oregánót, amíg a hagyma meg nem puhul. Adjuk hozzá a fenyőmagot és a mazsolát, és pirítsuk tovább 5 percig. Vegyük le a tűzről, keverjük hozzá a zöldfűszereket, majd sózzuk és borsozzuk meg.
A paradicsombelsőt és a hagymás keveréket adjuk a rizshez, keverjük össze vele, majd töltsük meg vele a paprikákat és a paradicsomokat. A töltött zöldségekre öntsük rá a paradicsomok levét. Előmelegített sütőben 160 °C-on kb. 20 percig süssük. Ekkor szedjük ki a paradicsomokat, de a paprikákat még kb. 20 percig süssük tovább.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.