A gyúródeszkára szitált lisztet összekeverjük 20 dkg cukorral, és a halom közepébe mélyedést készítünk. Beleütünk 1 db egész tojást és hozzáadunk 1 db tojássárgáját, valamint 25 dkg feldarabolt vajat. Rövid ideig gyúrjuk, amíg a tészta összeáll, majd cipóvá formázzuk, és folpakba csomagolva pihentetjük 1 órán át.
Közben a fehérbort összekeverjük egy kevés fiatal grappával és a mazsolára öntjük. A mandulát, a fenyőmagot és a diót apróra vágjuk, a kandírozott citromot és narancshéjat durvára aprítjuk, a szegfűszeget porrá törjük. A felaprított hozzávalókat egy tálban összekeverjük a porított szegfűszeggel, 1-1 csipet fahéjjal, szerecsendióval és sóval, valamint az összemorzsolt focacciával vagy piskótával és a maradék cukorral. Hozzáadjuk a mazsolát a grappás borral együtt, és jól összeforgatjuk.
A tésztából egy vékony, hosszúkás lapot nyújtunk, és a közepén elosztjuk a tölteléket. A tésztát a hosszanti oldalánál fogva feltekerjük, és a végeket összenyomjuk. Ezután a hengert óvatosan egy vajjal kikent kerek formába vagy tűzálló tálba helyezzük. Megkenjük 1 db elkevert tojássárgájával és néhány evőkanál meleg olvasztott vajjal, majd a 170-180 fokra előmelegített sütőben szép aranysárgára sütjük kb. 1 óra alatt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.