Elkészítés: 1. Válasszuk szét a tojásokat, a fehérjét verjük kemény habbá.
2. Törjük össze egy tálban a túrót, adjuk hozzá a tojások sárgáját, a cukrot, a tejfölt, csipet sót és a búzadarát.
3. Keverjük a habot a túrós masszához, és tegyük a hűtőbe pihenni 2 órára.
4. Ha letelt a pihenő idő, tegyünk fel vizet (kb. 10 cm magasságig legyen az edényben) forrni, majd amikor lobog, nedves kézzel formázzunk 5-6 cm átmérőjű gombócokat, és óvatosan csúsztassuk a vízbe.
5. Amíg a gombócok főnek, pirítsuk meg a darált diót egy serpenyőben (olaj nélkül, szárazon).
6. Amikor feljönnek a gombócok a víz tetejére, főzzük még további 2-3 percig, és lecsepegtetve szedjük ki a vízből, majd hempergessük meg a dióban.
7. Ízlés szerint tejföllel, porcukorral tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.