Elkészítés: A legjobb és legkényelmesebb, ha előző este összeállítjuk a gombócot: a túrót, a búzadarát, a sót, a cukrot és a tojást alaposan összekeverjük. Lefedjük és hűtőbe tesszük. (Ha nem előző este készítjük, akkor is legalább 2 órát pihentetjük, hogy a dara a nedvességtől megduzzadjon, így az állaga könnyű lesz!)
Másnap nem túl nagy, közepes golyókat formázunk vizes kézzel a masszából. Egy fazékban vizet forralunk egy csipet sóval. Ha már forr a víz, a gombócokat szépen beleengedjük. Főzés közben időnként óvatosan megkeverjük, nehogy leragadjon. Kb. 15 perc alatt közepes lángon megfőzzük.
A zsemlemorzsát kevés olajon megpirítjuk, és a kész, lecsepegtetett gombócokat megforgatjuk benne.
A tejfölt a cukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük, és ezzel meglocsolva, ízlés szerint még porcukorral meghintve tálaljuk a túrógombócot.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.