Elkészítés: A tésztához jól kikeverjük a margarint a cukorral, majd folyamatos keverés mellett egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Ezután fakanállal beledolgozzuk a sütőporral elkevert lisztet. Sütőpapírral bélelt tortaformába tesszük, majd kicsit megszurkáljuk. 180 fokos sütőben, kb. 15-20 percig sütjük.
A krémhez 1 dl tejszínt elkeverünk 2 dl vízzel, majd belekeverjük a lisztet, a mákot, a mazsolát, a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat. Felforraljuk, majd 5 percig állandó keverés mellett felfőzzük. Hagyjuk teljesen kihűlni. Ha kihűlt, hozzákeverjük a túrót, a mézet és még ízlés szerint cukrot. 2,5 dl tejszínt kemény habbá verünk, és óvatosan a krémhez keverjük.
A tészta aljáról lehúzzuk a sütőpapírt, visszahelyezzük a formába, majd a tetejére simítjuk a krémet. Tetejét habbal díszítjük. 1-2 órát hűtőben pihentetjük, ajd tálalhatjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.