Elkészítés: A villával összetört túróhoz adjuk a tojássárgákat, a lisztet, a zsemlemorzsát, majd sózzuk és összedolgozzuk, végül lazítjuk a felvert tojásfehérjével. Vizes kézzel ujjnyi vastag, 5-6 centis kroketteket formázunk, zsemlemorzsába forgatjuk, és forró olajban pirosra sütjük.
A mártáshoz a feketeszedret felöntjük a teával, felforraljuk, hozzákeverjük a kevés vízzel hígított keményítőt, besűrítjük mézzel, citromhéjjal ízesítjük, és lehúzzuk a tűzről. Tálaláskor porcukrozzuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.