Elkészítés: A paradicsomok tetejéből egy kalapkát levágunk, és magvas belsejüket kiszedjük.
A tojást villával felverjük, tejszínnel összekeverjük, belemorzsoljuk a túrót. Sóval, őrölt borssal, bazsalikommal, ételízesítővel fűszerezzük, 1 teáskanál mustárt is hozzákeverünk.
A trappista sajtot kis kockákra összevágjuk, a füstölt sajtot lereszeljük.
Egy kevés vajon átforgatjuk a finomra vágott hagymát, rátesszük a gombát, sóval, zúzott fokhagymával fűszerezve, addig pároljuk, míg a leve elpárolog. Ekkor hozzátesszük a tejszínes keveréket, majd a trappista sajtot, és megtöltjük vele a paradicsomokat.
Kivajazott tűzálló edénybe rakjuk, mindegyik tetejére egy vajdarabkát teszünk, és megszórjuk füstölt sajttal.
Előmelegített sütőben, mérsékelt tűzön körülbelül 20 percig sütjük, majd az utolsó 3 percre feltekerjük a fokozatot.
Pirítóssal tálaljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.