Előkészítés: A túrót áttörjük, beledolgozunk 5 dkg vajat, a tojássárgáját, a tejet és fél teáskanál sót. Beleszitáljuk a lisztet, és a kézi robotgép dagasztóspiráljával addig keverjük, amíg a tészta elválik az edény falától. Egy órát pihentetjük. A szilvát megmossuk, kimagozzuk. (Ha túl nagyok a szilvaszemek, kettévágjuk.) Elkészítés: A tésztát lisztezett deszkán kb. 3-4 mm vastagságúra kinyújtjuk, és kb. 20 db egyforma négyszögre vágjuk. A szilvák közepébe 1-1 kockacukrot nyomunk, a szilvát a tésztanégyszögre tesszük, és körbevonjuk a tésztával, azaz gombóccá formázzuk. Nagy fazékban vizet forralunk, és két adagban kb. 10-10 percig főzzük benne a tésztát. A maradék vajat felolvasztjuk, megpirítjuk benne a zsemlemorzsát, és beleforgatjuk a gombócokat. A krémhez összetörjük a túrót, elkeverjük a citromlével, a vaníliás cukorral, a cukorral, annyi tejjel, hogy a krém folyós legyen, és a gombócokhoz kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.