Előkészítés: A túrót áttörjük, beledolgozunk 5 dkg vajat, a tojássárgáját, a tejet és fél teáskanál sót. Beleszitáljuk a lisztet, és a kézi robotgép dagasztóspiráljával addig keverjük, amíg a tészta elválik az edény falától. Egy órát pihentetjük. A szilvát megmossuk, kimagozzuk. (Ha túl nagyok a szilvaszemek, kettévágjuk.) Elkészítés: A tésztát lisztezett deszkán kb. 3-4 mm vastagságúra kinyújtjuk, és kb. 20 db egyforma négyszögre vágjuk. A szilvák közepébe 1-1 kockacukrot nyomunk, a szilvát a tésztanégyszögre tesszük, és körbevonjuk a tésztával, azaz gombóccá formázzuk. Nagy fazékban vizet forralunk, és két adagban kb. 10-10 percig főzzük benne a tésztát. A maradék vajat felolvasztjuk, megpirítjuk benne a zsemlemorzsát, és beleforgatjuk a gombócokat. A krémhez összetörjük a túrót, elkeverjük a citromlével, a vaníliás cukorral, a cukorral, annyi tejjel, hogy a krém folyós legyen, és a gombócokhoz kínáljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.