Elkészítés: 1. A túró felét keverjük el 5 dkg cukorral, a citromhéjjal és a tojással.
2. A túró másik felét dolgozzuk el a tejjel, az olajjal, 3 evőkanál cukorral, a vaníliával, pici sóval. A lisztet keverjük el a sütőporral, és adjuk a túrós masszához.
3. A tésztát jól dolgozzuk össze (ha nagyon száraznak érezzük, tegyünk hozzá kevés tejet), és (nem lisztezett) deszkán nyújtsuk ki kb. 30×50 cm-es téglalappá.
4. A kinyújtott tésztára simítsuk el a túrós-tojásos tölteléket, szórjuk rá a megmosott és lecsepegtetett mazsolát, valamint a durvára vágott diót. Szorosan tekerjük fel, mint a piskótatekercset.
5. A tekercset vágjuk 13-14 egyforma vastag szeletre (ha nem elég hosszú a tekercs, inkább legyenek vékonyak a szeletek, de ennyi szelet szükséges, hogy kitöltsük a formát). Ezeket a szeleteket kivajazott 24 cm átmérőjű tortaformában osszuk el egymás mellé úgy, hogy egymástól egyforma távolságot hagyva kitöltsék a formát. Ha nem ér teljesen össze, nem baj, a sütésnél majd megdagad, de legyen egyenletes az elosztás. A tetejét kenjük meg kevés vízzel elkevert tojássárgájával, és szórjunk rá vágott diót.
6. A tésztát 170 fokos sütőben kb. 35-40 percig süssük.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.