Elkészítés: 1. A túró felét keverjük el 5 dkg cukorral, a citromhéjjal és a tojással.
2. A túró másik felét dolgozzuk el a tejjel, az olajjal, 3 evőkanál cukorral, a vaníliával, pici sóval. A lisztet keverjük el a sütőporral, és adjuk a túrós masszához.
3. A tésztát jól dolgozzuk össze (ha nagyon száraznak érezzük, tegyünk hozzá kevés tejet), és (nem lisztezett) deszkán nyújtsuk ki kb. 30×50 cm-es téglalappá.
4. A kinyújtott tésztára simítsuk el a túrós-tojásos tölteléket, szórjuk rá a megmosott és lecsepegtetett mazsolát, valamint a durvára vágott diót. Szorosan tekerjük fel, mint a piskótatekercset.
5. A tekercset vágjuk 13-14 egyforma vastag szeletre (ha nem elég hosszú a tekercs, inkább legyenek vékonyak a szeletek, de ennyi szelet szükséges, hogy kitöltsük a formát). Ezeket a szeleteket kivajazott 24 cm átmérőjű tortaformában osszuk el egymás mellé úgy, hogy egymástól egyforma távolságot hagyva kitöltsék a formát. Ha nem ér teljesen össze, nem baj, a sütésnél majd megdagad, de legyen egyenletes az elosztás. A tetejét kenjük meg kevés vízzel elkevert tojássárgájával, és szórjunk rá vágott diót.
6. A tésztát 170 fokos sütőben kb. 35-40 percig süssük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.