Elkészítés: Előkészítjük az 5 tojást. A fehérjéket 1 csomag vaníliás cukorral kemény habbá verjük. A sárgákat kis tálkákban 2-2-1 arányba szedjük (2-t egy nagy tálba, a többit 2 picibe).
A 2 tojássárgához adunk 5 evőkanál vizet, a 12 evőkanál cukrot, és habverőkkel habosra mixeljük. A margarint megolvasszuk, s hozzáöntjük, és vanília-aromával ízesítjük. Csipetnyit megsózzuk, s beleforgatjuk a lisztet és a sütőport a masszába, majd ezt is jól elkeverjük. Végül a fehérjehabnak a felét spatulával elegyengetjük benne.
Kikenünk egy tepsit margarinnal és lisztel. A tészta 3/4 részét beleöntjük. A másik 1/4 részt félretesszük egy kis időre. A tepsi megy be a sütőbe 15 percre (5 percig nagy lángon, 10 percig kicsin).
Közben megcsináljuk a túrós tölteléket. A fél kiló túrót beleöntjük egy tálba, hozzáadjuk a 5+5 evőkanál cukrot, 2 tojássárgáját, egy kis vanília-aromát, ízlés szerint fahéjat és 2 evőkanálnyi lisztet. Ezt a már sülő tésztára öntjük, egyenletesen, majd a maradék 1/4 rész tésztát sütőecset segítségével (vagy kanállal) eloszlatjuk a tetején.
Maradt még 1 tojássárgánk, ezt 1 kiskanál cukorral elkeverjük, és az ecsettel berácsozzuk vele a tészta tetejét.
1,5 órán át sül, közepes-kis lángon. A süti aranybarna kivételkor.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.