Előkészítés: A paprikákat megmossuk, “kalapjukat” levágjuk, félretesszük. A paprikák belsejét kivájjuk, kiszárítjuk. A cukkinit megmossuk, megszárítjuk, végeit levágjuk, húsát gyufaszál vékonyra vágjuk. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, illetve összezúzzuk. A kecskesajtot apró kockákra vágjuk. A kakukkfüvet megmossuk, a csokor felét összevágjuk
Elkészítés: Serpenyőben 2 evőkanál olajat forrósítunk, beletesszük a cukkinit, az oregánót, sózzuk, borsozzuk. Kevergetve 5 percig pároljuk. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a túrót, a zsemlemorzsát, a reszelt sajtot és a kecskesajtot, a felvert tojást és az apróra vágott kakukkfüvet. Sózzuk, borsozzuk. A sütőt 180 °C-ra (gázsütő 2 . fokozat) előmelegítjük. A paprikákat a töltelékkel megtöltjük, és visszahelyezzük rájuk a kalapokat. Tűzálló edényben felforrósítjuk a maradék olajat, beletesszük a paprikákat, és az előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük. Ha megpuhult, kivesszük, hagyjuk kihűlni. A maradék kakukkfűvel díszítjük. A sült paprika alatt maradt olajhoz hozzákeverjük az ecetet, és külön csészében kínáljuk.
Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 445 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.