Előkészítés: A paprikákat megmossuk, “kalapjukat” levágjuk, félretesszük. A paprikák belsejét kivájjuk, kiszárítjuk. A cukkinit megmossuk, megszárítjuk, végeit levágjuk, húsát gyufaszál vékonyra vágjuk. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, illetve összezúzzuk. A kecskesajtot apró kockákra vágjuk. A kakukkfüvet megmossuk, a csokor felét összevágjuk
Elkészítés: Serpenyőben 2 evőkanál olajat forrósítunk, beletesszük a cukkinit, az oregánót, sózzuk, borsozzuk. Kevergetve 5 percig pároljuk. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a túrót, a zsemlemorzsát, a reszelt sajtot és a kecskesajtot, a felvert tojást és az apróra vágott kakukkfüvet. Sózzuk, borsozzuk. A sütőt 180 °C-ra (gázsütő 2 . fokozat) előmelegítjük. A paprikákat a töltelékkel megtöltjük, és visszahelyezzük rájuk a kalapokat. Tűzálló edényben felforrósítjuk a maradék olajat, beletesszük a paprikákat, és az előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük. Ha megpuhult, kivesszük, hagyjuk kihűlni. A maradék kakukkfűvel díszítjük. A sült paprika alatt maradt olajhoz hozzákeverjük az ecetet, és külön csészében kínáljuk.
Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 445 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.