Elkészítés: A tésztához a lisztet a cukorral, a sóval és az élesztővel összekeverjük, hozzáadjuk a tojássárgákat, majd a puha vajat, és a tejjel jól összedolgozzuk. Jól nyújtható tésztát gyúrunk.
A tésztát elfelezzük, 20×30 cm-es tepsi nagyságúra nyújtjuk. Az egyiklapot sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
A töltelékhez a tojásfehérjéket a cukrokkal keményre verjük, majd a túróval krémesre keverjük. Hozzáadjuk a lisztet is, a jól megmosott citrom reszelt héját és a mazsolát is.
A tölteléket a tésztára öntjük, elsimítjuk, és a másik tésztalappal beborítjuk. Villával jól megszurkáljuk több helyen. Felvert tojással lekenjük. 1 órát letakarva kelesztjük. Közben még kétszer lekenjük tojássárgájával, és egy kis tortavillával csíkokat húzunk a tetejére.
180 fokra melegített sütőben 35 perc alatt szép aranybarnára sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.