Elkészítés: Keverjük össze a túrót a citromhéjjal, a vaníliás cukorral és az édesítőszerrel, tegyük félre.
Gyújtsuk be a sütőt, hogy időben meleg legyen.
Szedjük szét a réteslapokat, az egyik lapot helyezzük szétnyitva nyújtódeszkára, kenjük meg étolajjal, szórjuk meg vékonyan dióval, helyezzük rá a 2. lapot, ezt is kenjük, szórjuk, majd a 3-at is. Az így előkészített tészta szélétől kb. 2 cm-re kezdve tegyünk egy csíkba az ízesített túró 1/3-át, majd ízlés szerint rakjunk rá aszalt áfonyát vagy mazsolát, tekerjük fel, ahogy a bejglit szoktuk. Ugyanígy készítsük el a másik 2 rúd rétest is.
Helyezzük sütőpapírral kibélelt sütőlapra, a tetejét is kenjük meg étolajjal, és a 180 fokra előmelegített sütőben 18-20 perc alatt süssük készre - közben azért ellenőrizzük, mert nem egyformán sütnek a tűzhelyek.
Langyosra hűtve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.