Elkészítés: A töltelékhez a tojássárgákat fehéredésig keverjük a cukrokkal, a túrót rátörjük, és a többi hozzávalóval összekeverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, finoman a túróba forgatjuk, pihentetjük, amíg a tésztát elkészítjük.
A tésztához a lisztben elmorzsoljuk a margarint, a többi hozzávalóval és annyi tejföllel összeállítjuk, amennyitől rugalmas tésztát tudunk gyúrni. A tésztát rövid pihentetés után 3 részre osztjuk.
Egy közepes méretű tepsit kikenünk, az első lapot belenyújtjuk, megkenjük a tésztát lekvárral, meghintjük a dió felével, valamint óvatosan rásimítjuk a túrótöltelék felét. A második lappal is így járunk el. A harmadik lappal befedjük, tetejét villával sűrűn megszurkáljuk.
Előmelegített 180 fokos sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük és kihűtjük.
A mázhoz a kakaóport a cukorral és a vízzel mérsékelt hőfokon összefőzzük, lehúzzuk a tűzről, a vajat simára keverjük benne az olajjal, majd a süteményre csorgatjuk és elsimítjuk.
Hűvös helyen pihentetjük, amíg a máz megköt, majd szeletelhetjük és tálalhatjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.