Elkészítés: 60 dkg lisztet (kb. 1:1 arányban finom illetve grízes liszt) 25 dkg margarinnal és 1 tasak sütőélesztővel vagy 2 dkg friss élesztővel elmorzsolunk, majd hozzáadunk 25 dkg tehéntúrót, 1 evőkanál tengeri sót, 1 doboz tejfelt és 1 tojást. Összegyúrjuk alaposan (közepesen lágy tészta kell legyen). Majd éjszakára hűtőszekrénybe tesszük (egyszerűség kedvéért, de lehet keleszteni a szokott módon). Másnap újból összegyúrjuk, ujjnyi vastagra nyújtjuk (mintha beiglit akarnánk), és rákenjük a tepertőkrémet vékonyan. A tepertőkrém: 25 dkg tepertő frissen darálva, só, bors ízlés szerint.
Összetekerjük, mint a beiglit, széleit bahajtjuk, és óvatosan nyújtjuk, hogy a teteje ne szakadjon be. A tetejét bevagdossuk, 4 cm átmérőjű szaggatóval szaggatjuk, tojássárgájával bekenjük. Kiszaggatás után tepsiben állni hagyjuk kb. 1 órát, utána közepes lángon kb. 25 perc alatt megsütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.