A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, sütőpapírral fedett 20×30 cm-es tepsibe nyomkodjuk (elég lágy a tészta, nem igazán nyújtható).
A levét a befőttnek leszűrjük, majd 7 dl vízzel kiegészítjük. Az általam eltett, magozott meggyet használtam.
Így egy másik üvegből ki tudtam egészíteni a meggylét. Rárakjuk a kimagozott meggyet. Ezután a vanília pudingot, a cukrot és a fahéjat a meggy levével felfőzzük, még melegen a tésztára öntjük.
Utána a töltelék tetejére valókat összekeverjük.
Egy morzsalékos tészta lesz, amit a meggyleves pudingra rámorzsolunk. 190 fokra melegített sütőben 35 perc alatt kisütjük.
Amikor kihűlt, 1/2 liter növényi tejszínt felverünk, és a tetejére tesszük, majd megszórjuk fahéjjal.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.