Elkészítés: Újhagymánkat zöldestől felkarikázzuk, a vöröset apróra aprítjuk. Burgonyánkat hámozás után kedves kis kockákra daraboljuk. Elővesszük kedvenc levesesfazekunkat, egy kis olajon megdinszteljük benne a hagymákat, majd meghintjük az ételízesítővel. Felöntjük a tejjel, ráöntünk 1 liter hideg vizet, és fedő nélkül felforraljuk. Beletesszük a krumplit, majd félig lefedve, lassú tűzön derék fél órán át főzzük.
Közben a márványsajtot apróra kockázzuk, és 1 dl tejszínből kemény habot verünk. A másik deci tejszínt a leveshez adjuk, botmixerrel krémesítjük, sózzuk, borsozzuk, és összeforraljuk.
Tálaláskor a forró levest a kemény habbá vert tejszínből szaggatott galuskákkal, a finomra vágott metélőhagymával és a márványsajtkockákkal gazdagítjuk.
Ha van a kezünk ügyében citromfű, pár frissen csípett levélkével díszítsük fel levesünket.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.