Egy közepes méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral. A közepére helyezünk egy keményre gyűrt alufóliacsíkot, ezzel hosszában elfelezzük a tepsit.
A sütőt előmelegítjük 175 fokra.
A puha vajat kihabosítjuk a porcukorral, hozzáadjuk a kétféle aromát és a felvert tojásokat. Ezzel is kihabosítjuk.
Egy másik tálban összekeverjük a lisztet és a sütőport a csipet sóval, majd óvatosan ezt is a vajas-tojásos masszába forgatjuk.
A tésztát két egyenlő részre osztjuk. Az egyik adaghoz hozzákeverjük az ételfestéket, majd mindkét masszát a tepsi egy-egy térfelébe simítjuk.
A tepsit az előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 15 perc alatt megsütjük a piskótákat.
A kisült tésztát rácson hagyjuk teljesen kihűlni, majd lehúzzuk róla a sütőpapírt.
A baracklekvárt felmelegítjük egy kis lábasban, és megkenjük vele a sárga színű piskóta tetejét.
A sárga piskótára ráhelyezzük a rózsaszínűt, majd 4 egyforma széles csíkra vágjuk.
Az egyik kétszínű csíkot az oldalára fordítjuk, megkenjük itt is baracklekvárral, majd ragasztunk rá egy másik kétszínű csíkot, hogy a sárga részre kerüljön a rózsaszín, és a rózsaszínre a sárga. Így két sakktáblamintás tésztarudunk lesz.
A marcipánt porcukorral megszórt munkafelületen nagyon vékonyra nyújtjuk. Ráhelyezzük az egyik tésztarudat, és beletekerjük a marcipánba. Eligazgatjuk, majd ugyanígy járunk el a másik tésztarúddal is.
A marcipános tésztarudakat legalább egy éjszakára a hűtőbe tesszük, majd vékony szeletekre vágjuk, és tálaljuk.
Nézd meg videón is, hogyan készül a battenberg-szelet:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.