Elkészítés: Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vajazzunk ki egy kapcsos tortaformát.
Habverővel alaposan dolgozzuk össze a vajat a cukorral, majd adjuk hozzá a lisztet, az őrölt mandulát és a fűszereket. Mérjünk ki 5 dkg-ot a tésztaalapból, ezt tegyük félre egy tálban.
Az aszalt gyümölcsöket aprítsuk fel, és a rummal együtt keverjük a nagyobbik adag tésztába, majd reszeljük bele a marcipánt, és alaposan forgassuk össze. Kanalazzuk az így kapott keveréket a kivajazott tortaformába, és egy spatulával simítsuk el a tetejét, a közepében pedig formáljunk enyhe mélyedést (ez jó trükk ahhoz, hogy mikor megsül a tortánk, szép egyenes legyen a teteje, és ne púposodjon fel). Süssük első körben 60 percig a süteményt, ha szükséges, a tetejét fedjük le alufóliával, ha már nagyon pirulna.
Amíg a sütemény sül, készítsük el a tetejére szánt mogyorós-mandulás-gyümölcsös csodát. Keverjük össze a mogyorót és a mandulákat, rusztikusan egy nagyobb késsel vágjuk át, de nem kell apróra, majd keverjük össze a kandírozott cseresznyével és a mézzel, majd forgassuk össze az elején félretett süteményalappal.
Ha letelt a 60 perc a sütőben, kanalazzuk rá ezt a mogyorós-cseresznyés keveréket a tortára, és ezzel együtt süssük további 30 percig – tetejét lazán fedjük le alufóliával, nehogy megégjen, az utolsó 10-15 percre vegyük le, ez idő alatt finoman megpirulnak a magvak.
Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e a süteményünk. A formában hagyjuk kihűlni. Alufóliába tekerve hosszan eláll, így az ünnepek idején akár előre is elkészíthető.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.