Elkészítése: Az ürücombot kicsontozzuk, vékony zsineggel összekötözzük. Az előző nap beáztatott babot a babérlevéllel sós vízben puhára főzzük. A húst megsózzuk, megborsozzuk, és forró zsírban minden oldalán annyira megsütjük, hogy szép színt kapjon. Ekkor áttesszük másik lábosba. Zsírjában lepirítjuk a megtisztított, apróra vágott hagymát és a szeletekre vágott zöldséget, hozzáadjuk a szétnyomott fokhagymát, borssal, kakukkfűvel fűszerezzük, s az egészet rövid ideig együtt pirítjuk. Ezután kevés vízzel felengedve ráöntjük a húsra, és fedő alatt pároljuk. Amikor a hús megpuhult, kiemeljük, a levéhez hozzáadjuk a paradicsompürét, liszttel megkötjük, s az így elkészült mártást szitán áttörjük. Amikor a bab megpuhult, a levét leszűrjük, ráöntjük a mártást, hozzáadjuk a bort, együtt felforraljuk, ízlés szerint esetleg kevés cukorral ízesítjük. Tálalásnál a babot mély tálba rakjuk, tetején elrendezzük a vékonyra felszeletelt ürühúst.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.