Elkészítése: Az ürücombot kicsontozzuk, vékony zsineggel összekötözzük. Az előző nap beáztatott babot a babérlevéllel sós vízben puhára főzzük. A húst megsózzuk, megborsozzuk, és forró zsírban minden oldalán annyira megsütjük, hogy szép színt kapjon. Ekkor áttesszük másik lábosba. Zsírjában lepirítjuk a megtisztított, apróra vágott hagymát és a szeletekre vágott zöldséget, hozzáadjuk a szétnyomott fokhagymát, borssal, kakukkfűvel fűszerezzük, s az egészet rövid ideig együtt pirítjuk. Ezután kevés vízzel felengedve ráöntjük a húsra, és fedő alatt pároljuk. Amikor a hús megpuhult, kiemeljük, a levéhez hozzáadjuk a paradicsompürét, liszttel megkötjük, s az így elkészült mártást szitán áttörjük. Amikor a bab megpuhult, a levét leszűrjük, ráöntjük a mártást, hozzáadjuk a bort, együtt felforraljuk, ízlés szerint esetleg kevés cukorral ízesítjük. Tálalásnál a babot mély tálba rakjuk, tetején elrendezzük a vékonyra felszeletelt ürühúst.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.