Elkészítés: 1.) A vadashoz a húst lehártyázzuk, jól megmossuk, és egészben tesszük fel főni a felaprított zöldségekkel és fűszerekkel a kuktában. Forrástól számítva 1 órán át főzzük.
2.) A levében hagyjuk a húst kihűlni. Ha a hús kihűlt, 1 cm vastag szeletekre vágjuk.
3.) A zöldségeket a főzőlével leturmixoljuk, majd felmelegítjük, és a tejfölös liszttel behabarjuk. Ezután visszatesszük a hússzeleteket is.
4.) A körethez a zsemléket kb 1,5 cm szélesen felszeleteljük és megpirítjuk, majd apró kockákra vágjuk.
5.) A lisztből, a tejből, az olajból és a tojásból nokedlitésztát készítünk, végül a petrezselymet is belekeverjük. Ha a tészta elkészült, óvatosan beleforgatjuk a zsemlekockákat.
6.) Lobogó sós vízbe evőkanállal beszaggatjuk. Ha feljöttek a víz tetejére, még kb. 5 percig főzzük, majd leszűrjük, és a vadassal tálaljuk.
2025.02.12.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.