Elkészítés: A bőr nélküli szálkamentes lazacszeleteket durva szemű tengeri sóval és frissen őrölt borssal mindkét oldalon enyhén bedörzsöljük, 1 citrom levét rácsorgatjuk, valamint kevés extra szűz olívaolajjal is vigyázva bedörzsölve, zárt edényben legalább 2 órára, de jobb, ha 1 éjszakára hűtőbe tesszük.
Sütés előtt papírtörlővel leitatjuk, majd kevés olajon mindkét oldalát 3-3 percig sütjük. a serpenyőbe 2-3 gerezd kés lapjával szétnyomott fokhagymát is teszünk. Vigyázzunk, ne süssük túl, mert a lazac gumiszerűvé válik, és jelentősen csökken élvezeti értéke! Ha ujjunk nyomására puha, ruganyos a lazac, akkor megsült. A lazacszeleteket papírtörlőre szedjük, és letakarjuk.
A serpenyőben maradt kevés olajra és a megpárolódott fokhagymára kevés bort öntünk, majd 2 meghámozott, apróra darabolt narancsot, 1 evőkanál mustárt és egy kisebb chilit vagy kevés chili pelyhet adunk hozzá. Alaplét öntünk a serpenyőbe, majd összeforraljuk addig, hogy a mártás besűrűsödjön.
Főtt rizzsel, salátával tálaljuk a lazacszeletet, a narancsmártással.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.