Előkészítés: A gombát megtisztítjuk, megmossuk, és apróra vágjuk. A paradicsomot és a paprikát megmossuk, a tetejüket kb. 1 cm vastagon levágjuk. A paprikát kicsumázzuk, a paradicsom belsejét kikaparjuk, a paradicsomhúst félretesszük. A paradicsomokat besózzuk, nyílásukkal lefelé fordítjuk, és lecsepegtetjük. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A kétféle rizst leöblítjük, és lecsepegtetjük. A petrezselymet megmossuk, felaprítjuk.
Elkészítés: Serpenyőben felforrósítjuk az olaj felét, és üvegesre pirítjuk benne a hagymát. Hozzáadjuk a gombát, és kevergetve addig sütjük, amíg a leve elpárolódik. Hozzáadjuk a paradicsom kikapart belsejét, mindkét rizst, sózzuk, borsozzuk, meghintjük petrezselyemmel. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, lefedjük, és puhára főzzük. Tűzálló tálat kikenünk margarinnal. A sütő 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A vadrizses töltelékkel megtöltjük a paradicsomot, a paprikát, a tálba állítjuk, megszórjuk zsemlemorzsával, mindegyikre visszatesszük a kalapkáját, és olajjal meglocsoljuk. A paradicsompürét 1 dl vízzel elkeverjük, a paprika-paradicsom alá öntjük. A sütőben 1 óra hosszat sütjük.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.