Elkészítés: Tegyünk egy meleg tálba fél bögre meleg vizet, szórjuk rá az összemorzsolt élesztőt, majd keverjük el a vízben. Adjuk hozzá a maradék meleg vizet, a cukrot, a tejet, a vajat, a sót és 2 bögre lisztet.
Elektromos keverővel dolgozzuk össze, ezután adjuk hozzá a tojásokat és még fél bögre lisztet, keverjük 2 percig. Adjuk hozzá a maradék lisztet, hogy lágy tésztát kapjunk.
Borítsuk a tésztát lisztezett gyúródeszkára, gyúrjuk ruganyosra, fóliával fedjük le, és hagyjuk kelni 20percig. (Én kelesztő tálba tettem.)
A megkelt tésztából készítsünk kívánt formákat, helyezzük kikent sütőlapra, kelesszük duplájára.
Ha kifliket készítünk, akkor osszuk 2 részre a tésztát. Mindkét feléből nyújtsunk 35 cm átmérőjű kört. Vágjuk mindkét kört 12-12 körcikkre, a széles végüktől egyenként tekerjük fel, majd a tekercsek két végét finoman hajlítsuk meg, hogy kifli formájúak legyenek.
Tojássárgájával kenjük le, és előmelegített sütőben süssük szép pirosra.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.