Az egyszerű házi krémes elkészítéséhez vajjal kikenünk egy kb. 17 × 23 cm-es formát, és kibéleljük sütőpapírral. A vajat megolvasztjuk, majd hűlni hagyjuk. A tejet felmelegítjük.
A tojásokat gondosan szétválasztjuk, és a fehérjéket a sóval együtt kemény habbá verjük. A tojássárgájákat és a 15 dkg porcukrot kézi mixer habverőjével fehéredésig keverjük. Belecsorgatjuk a lehűlt olvasztott vajat, és hozzáadunk 1 ek vizet, majd tovább keverjük 3 percig.
A lisztet elvegyítjük a fahéjjal. A fahéjas lisztet és a tejet váltogatva a vajas keverékbe dolgozzuk. Az így kapott híg masszába 3 részletben beleforgatjuk a fehérjehabot. Nem szabad simára keverni! Az előkészített formába töltjük, és a 160 fokra előmelegített sütőben sütjük 50-60 percig.
A sütőből kivéve, ha kihűlt, a hűtőbe tesszük kb. 2 órára. Szeletekre vágva, 1 tk porcukorral megszórva tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.