Elkészítés: Először a margarint jó habosra keverem 1 evőkanál sóval. Azután felfuttatom az élesztőt a tejjel és a cukorral.
A lisztet egy tálba mérem, és összeállítom a tésztát az élesztővel, a kefirrel, az olajjal és a tojással. Só nem kell bele! Rugalmas pogácsatésztát kapok. Ha szükséges, a kefirből többet teszek, vagy tejföllel pótolom.
A tésztát 8 egyenlő részre vágom. Egyet tányér nagyságú, kerek lappá nyújtok, és kiteszem oldalra, a gyúródeszka szélére. Megkenem a sós margarin 1/4 részével. Egy másik kerek lappal beborítom. Négyfelé vágom, és minden cikket még háromfelé. Szorosan feltekerem, és ritkásan tepsibe teszem.
Tojássárgájával megkenem.
Tetejére tetszés szerint őrölt köményt, reszel sajtot és szezámmagot lehet szórni. 1 óra hosszat pihentetem, utána hideg sütőbe teszem, 200 fokra állítom a sütőt, és 25-30 perc alatt zsemleszínűre sütöm.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.