Legelőször a tojásokat kettéválasztjuk, majd a fehérjét kemény habbá verjük, miközben fokozatosan adagoljuk hozzá a cukrot is. Amikor már kemény, a tojássárgák is mehetnek bele egyenként, majd a vanília és a forró víz is. Dolgozzuk össze alaposan a masszát, végül pedig egy spatulával forgassuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet is.
Egy vajjal kikent, lisztel megszórt közepes méretű tepsibe, vagy tortaformába egyengetjük a tésztát. Ezután beleszórjuk a megmosott, kimagozott cseresznyét. (Ha egy picit belisztezzük a gyümölcs szemeket, akkor nem fog a tészta aljára szállni)
170 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük. Igazából akkor jó a cseresznyés vizes piskóta, amikor szép aranybarna, a tészta pedig magas. Érdemes alkalmazni a tűpróbát. Ha nem lesz ragacsos a tű, vagy a fogvájó, akkor kiveheted a sütőből.
Nézd meg videón is, hogyan készül a vizes piskóta cseresznyével:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.